Ik heb de afgelopen dagen twee podcasts geluisterd met/over dezelfde auteur (ik noemde ze hier al). In allebei vertelt ze in grote lijnen hetzelfde verhaal, over haar nieuwe boek. Ze gebruikt gedeeltelijk ook dezelfde voorbeelden. En bij allebei begint ze met te vertellen dat ze de titel van haar boek, een nieuwe term, ‘gecoind’ heeft.
I coined the term – ze bedoelt dat ze het woord bedacht heeft en dus claimt.
Je hoort niet vaak vrouwen zich zo profileren. Maar ja, deze vrouw staat op TED-podia en conferenties met de beste sprekers ter wereld. Dus of ze staat daar omdat ze zo goed is in profileren of mensen die goed zijn in het verwoorden van wat ze doen profileren zich automatisch – ik weet het niet.
Nu vind ik het bij mannen ook een beetje irritant. OK – heel erg. Dat blablabla. En wat blijkt: bij vrouwen ook! Alleen heb je zelden de kans om je zo te voelen over vrouwen. Dus dat is erg verhelderend.
Er zat ook een stukje in waar ze, als ze een man was geweest, nooit mee weg zou komen. Waarin ze een beetje denigrerend praat over haar man die zo graag wilde studeren. Ik zal je de details besparen maar het was superstom en onnodig.
Eerlijk is eerlijk: was ze een man geweest had ik de podcast uitgezet en haar boek niet gekocht. Punt. Hypocriet dus eigenlijk.
Het ironische is dat haar boek juist gaat over mensen die zichzelf zijn maar ‘niet omdat ze bezig zijn met hun personal brand’. Uh-huh.
Maar los daarvan blijf ik geïnteresseerd in het boek. Ik ga het misschien wel lezen.
Zo ja, lees je het hier op dit blog!
PS Ik denk er over een leeslijst aan te leggen in verband met het onderzoek voor mijn nieuwe boek. Een beetje zoals deze. Maar mogelijk zonder de gave optie om te sorteren op laatst gelezen, beste en titel. 🙂
- Vroeger - 14 januari 2025
- Bergen werk - 13 januari 2025
- Radertje - 12 januari 2025
Peter Pellenaars zegt
Het is soms onvermijdelijk om geïrriteerd te raken over de manier waarop iemand iets zegt (of schrijft), maar het zou jammer zijn om daar niet af en toe doorheen te willen kijken en de (misschien) verstandige dingen te zien die zij (of hij) te melden heeft. Lastig blijft dat wel, zo merk ik zelf ook vaak genoeg.
Nog even over die leeslijst. Ik ben ook al lang zoekende naar een handige en gebruikersvriendelijk manier om mijn leeslijst te delen. Onlangs zag ik de volgende plugin => https://wordpress.org/plugins/listly/
Je kunt er lijsten mee maken die door de bezoeker van je site zelf op verschillende manieren gesorteerd kan worden. Ik geloof wel dat je er een account voor nodig hebt bij Listly en ook dan gaat je zorg van hierboven/hieronder (ik weet niet precies waar mijn reactie komt te staan) op dat je voor een gedeelte afhankelijk bent.
Elja Daae zegt
Ja dat klinkt een beetje als Frank’s oplossing. Ik vraag me af of we niet een heel ander soort plugins moeten bekijken? Eentje die meer met databases werkt?
Frank zegt
Wat betreft leeslijst, speel eens wat met Airtable.com. Excel/Database dinges in de cloud met supermooie filter en sorteer fliebeltjes “Out of the box” en je kunt het zo op je site plaatsen.
Ik coin hier even die term fliebeltjes, dat merk je. Zie hier mijn (nu niet meer zo) verborgen hobby: https://airtable.com/universe/expnem8vRz305y3UW/the-greatest-teen-movies-of-the-80s
Elja Daae zegt
Leuk programma zeg. Mijn enige zorg is dat ik dan afhankelijk ben van een app waarvan ik niet weet hoe lang hij blijft bestaan. Ik heb er zoveel zien komen en gaan … Of is dat onzin??