Wat heb jij het afgelopen half uur gedaan, Elja?
Oh, ik was even op Macao. Met Paris Hilton. Ze was DJ op een feestje.
En toen was ik even naar de Mont st Michel. Met een vogel die ik van Snapchat ken.
Ik heb even in de VS rondgehangen met een beroemde investeerder.
Toen ging ik even bij Larissa langs, in China.
En ik loop iedere dag even met mijn vriendin Anna-Maria mee naar kantoor, ook heel gezellig.
Tussenstop in Berlijn…
Zo. Dan ga ik nu ontbijten. Thuis. Heel saai eigenlijk.
Ik was al verliefd op Instagram omdat ik de hele wereld in mijn iphone had zitten.
Iedere dag een stroom mooie foto’s van verre bestemmingen en gewone levens.
Maar met Snapchat is dat nog net iets meer, iets echter.
Rondje langs de wereld in een paar minuten.
- Game on - 30 december 2024
- 50 worden: het alternatief is minder - 11 augustus 2024
- Vakantie - 1 augustus 2024
AnjaVG zegt
Als ik dat zo zie, denk ik: het is alleen maar een visueel Twitter. Ik heb nog niemand gevonden die mij kan vertellen wat dat inhoudt: bereikbaar zijn via Snapchat, en waarom ik dat zou willen? Kan jij me zeggen waar ik het antwoord vindt? Pretty please? 🙂
Elja Daae zegt
Het is absoluut niet te vergelijken met Twitter. Ten eerste is het voor veel mensen veel meer een messaging app dan een social media kanaal. Ten tweede is de interactie en het delen van content totaal anders (of afwezig). En ten derde zijn zowel de vorm van de content als de finesse totaal anders. Het is echt wezenlijk anders, maar daar kom je pas achter als je het echt gaat gebruiken, merk ik.
AnjaVG zegt
Mag ik even advocaat van de duivel zijn hier want, sorry, maar dat zijn een beetje vage antwoorden.
Zowat alle apps zijn socialmedia-apps op het moment dat een grote groep gebruikers zit erin vastbijt. Dat is de basis van sociale media. Snapchat is daar niet anders in. De overweldigend grote groep gebruikers, jongeren onder de 19 jaar, zijn het absoluut niet met je eens.
Dat de interactie tussen gebruikers en het delen van content anders is dan Twitter is logisch vanuit de essentie van snapchat: tijdsgebonden. 10 seconden tot 24 uur en daarna is je content verdwenen. In theorie. Want er zijn inmiddels legio manier om die content toch op te pikken en eindeloos te delen en eindeloos te laten circuleren op het net, net als met alle andere socialmedia-uitingen. En wat de interactie tussen gebruikers betreft, die is niet anders dan op Twitter. aan de ene kant een kleine groep populaire figuren die een grote groep dwepende volgelingen hebben en weinig aan interactie doen. Aan de andere kant een grote groep mensen die het medium vooral gebruiken om hun mening te ventileren. Sommigen daarvan stellen beschaafde discussie op prijs. Het merendeel niet. Het verschil? Zeg het met nietszeggende beelden in plaats van met nietszeggende oneliners.
Ten derde, de finesse is anders? De finesse van wat?
Zoals ik het nu (maar ik ben altijd op zoek naar genuanceerde meningen om mijn visie bij te stellen) zie, is Snapchat een medium dat egoïstisch en narcistisch van nature is. Wie niet geïnteresseerd is in dialoog of de mening van anderen, vindt Snapchat geweldig. “Kijk mij eens! Kijk mij eens overal bij zijn!”
Hoe Snapchat zakelijk een voordeel zou zijn als minderjarigen niet je doelgroep zijn, weet ik nog steeds niet.
Elja Daae zegt
De leeftijd van gebruikers is hard aan het opschuiven, net als eerder gebeurde met Facebook en Instagram. En qua vergelijking: het lijkt net zo op Twitter als Instagram op Twitter lijkt of Facebook op YouTube.
Ik ken niemand die een ‘mening ventileert’ op Snapchat. Daarom is het juist zo leuk!
Zo simpel is dan geluk zegt
Hmmmm… Ik volg eigenlijk alleen een aantal vrienden op snapchat. Ik denk dat ik daar toch eens verandering in moet brengen. Een rondje om de wereld lijkt mij ook wel wat!
Elja Daae zegt
Ja dat is leuk hoor! Zo zie je nog eens wat en kom je nog eens ergens! @natgeo is een goede, dan mag je mee met de fotografen de wereld over. Of whitehouse, mee met president Obama in de presidential plane.